Amikor nem a megrendelő saját életterét alakítja ki a tervező.

Előfordul, hogy a megrendelő befektetési céllal vesz lakást vagy lakásokat. Annak érdekében, hogy a kínálatból az a bizonyos lakás tűnjön ki, és ennek okán jobb áron legyen kiadható, érdemes tervezőt fogadni. Ezeknél a munkáknál általában rövid idő alatt kell egy olyan teret kialakítani, amely a design-nak köszönhetően olyan vizuális élményt ad a keresgélőnek, ami jó eséllyel felkelti az érdeklődését. Néhány ilyen lakásról készült fénykép következik.

Ezt az egyszobás lakást a 3D-s falpanelek, a lebegő ágy és az álmennyezetbe rejtett ledvilágítás teszi egyedivé és különlegessé.

Az egyszobás lakásoknál kihívást jelenthet a térelválasztás. Ezt sokféleképpen létre lehet hozni: példánkban egy áttört parapetfal választja el az előszobát és konyhát a hálótértől. Továbbá optikai térelválasztás jött létre a konyha és étkező fölött húzódó álmennyezet által, hiszen a konyha-étkező egységét érezteti és különálló térnek érezzük a szoba többi részét.

Ebben a külön hálószobás lakásban a türkisz szín dominál. A nappaliban egy kinyitható kanapé lett elhelyezve, hogyha rövidtávra szeretnék kiadni a lakást, akkor 4 fő is megszállhasson benne. A nappaliban egy előtétfalba beépített biokandalló fölé polcok is kerültek.

Az U alakú konyharészben és a fürdőszobában is visszaköszönnek a nappali színei.

A hálót egy hatalmas fehér műbőr boxspring ágy, design lámpák és egy barackvirág árnyalatú tapéta teszi romantikussá. A tollas lámpák egy fehér álmennyezetből lógnak le, amely elüt a mennyezet kékes szürke színétől. Ez a kékes szürke szín a nappali és a konyha 1-1 falán is megjelenik, ezzel egységbe hozva a lakás különböző szobáit.