Egy fiatal házaspár keresett meg két lakás egybenyitásával és felújításával kapcsolatban. A lakásokhoz óriási terasz is tartozott, amelynek tervezését szintén vállaltam. Párok esetében a fő nehézség az lehet, hogy nem minden ponton egyeznek a vélemények. Ebben az esetben a mediterrán és a skandináv stílus képviseletében is kellett design elemeket becsempészni, a végeredmény egyedi lett.

A konyha-étkező-nappali egysége egy térben lett kialakítva a megrendelők kérése nyomán. A főzőlap a konyhaszigeten helyezkedik el, hogy aki épp főz is részt tudjon venni a társas életben. Az étkezőasztal bővíthető asztallappal rendelkezik, így nagyobb társaság befogadására is képes.

A konyha nagyjából ugyanott maradt, ahol az eredeti lakásban volt. A látványterv és a megvalósulás jól mutatja mennyit számít egy jól átgondolt térkialakítás és anyaghasználat.

A konyha-étkező-nappali teréről készült látványtervek

A konyha-étkező-nappali teréről készült fényképek

Eredeti állapot – megvalósulás, látványterv – megvalósulás
Az előszoba is átalakításra került, amelyet a beépített szekrénybe tervezett ülőrész tesz különlegessé.

A hálószobáról készült látványtervek

A hálószobáról készült fényképek

A házaspár fiú kisbabájának szobája: látványterv – megvalósulás – megvalósulás

A vendég fürdőszobáról két verzió is készült, a megrendelők a bátrabb megoldást választották, a végeredmény magáért beszél. Ki ne indítaná szívesen ilyen modern eleganciában a reggeleket?

Látványterv – megvalósult álomfürdő fényképei

A családi fürdőszoba színvilágában hasonlít a vendégfürdőéhez. A régi fürdőszoba, a tervek és a megvalósult szoba fényképei itt is jól mutatják a téralakítás és anyaghasználat jelentőségét, hiszen az alapterület nem változott.

Eredeti állapot – látványtervek – fénykép az elkészült teraszról
A terasznak több funkciónak kellett megfelelni: társalgás, napozás, étkezés, pihenés és főzés.