Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

Ennél a munkánál az ügyfél meglehetősen nagy teret hagyott a tervezői fantáziának, csak az alapvető szín és formavilágot határozta meg. A nappali és a hálószoba közötti fal kisebb szerkezeti átalakításával sikerült megoldani egy előszobafal létrehozását is, ami ezelőtt hiányzott a családi ház bejáratából.

Az előszobából belépve a nappaliba egy játékos belsőpítészeti kialakítás fogadja a látogatót. A kétféle fa, a márvány és a pala kőburkolat váltakozását a különböző méretű téglatestek geometriája teszi még érdekesebbé.

Előtétfalak, álmennyezetek, oszlopok, áthidalók és egyedi bútorok jelennek meg a ház különböző részein. A térelválasztás az étkező és a nappali között, illetve a nappali és a lépcsőház között is fából készült oszlopok, illetve polcrendszer segítségével jött létre. A konyhában a pultba süllyesztett elszívó rendszer modernsége mellett a letisztultság jellemző, amelyet a színek és az anyagok harmoniája teremt meg.

Ezen az eredeti állapotot mutató képen jól látszik a ház mostani stílusvilága. A lépcsőház felülvilágítóját álmennyezeti áttöréssel megtartottuk, a burkolatokat, a lépcsőt és a lámpát modernizáltuk.

A hálószobában a földszínek mellett visszaköszön az előszoba falnál használt kék szín, ami a TV mögötti tapétán is megjelenik. A TV fal másik oldalán egy gardrób került kialakításra, amely az ágy mindkét irányából megközelíthető.

A fürdőszoba átalakulása is látványos. A divatos 3D-s csempe és a fekete márvány utánzata kontrasztos, a ledvilágítás és a TV fokozza a fürdő modernségét. Az első koncepció szerint a két mosdó külön falon helyezkedik el, míg a második terv szerint közös falat kaptak. Az átalakítás mértéke magáért beszél, hiszen meglehetősen nagy a különbség az eredeti állapot és a látványterv hangulatvilága között.