Egy stílus, ahol a természet közelsége – egyfajta “édeni” állapot – kerül a fókuszpontba: ezt képviseli a hotel, ahol a következő munka készült.

Csikós Mihály építész kért fel egy általa tervezett szálloda egyik szobájának enteriőr tervezésére. Az indonéz világból inspirálódott szállodába kibővítés céljából újabb szobákat építenek a közeljövőben. A kihívást a nyugati modern irányzat kombinálása a dél-kelet ázsiai tervezői világgal jelentette, amelyre egy letisztult és egy színesebb, otthonosabb verzió is készült.

A szálloda jelenlegi anyaghasználata és térszervezésének kutatása után az indonéz világban használatos design elemek és anyagok alapos megvizsgálása, azaz az inspiráció gyűjtés volt a tervezés első szakasza. Ennek fényében készült egy “mood board” a hálószobáról és a fürdőszobáról is, amely az adott tér hangulatát, stílusát, anyag – és színvilágát hivatott bemutatni.

Ezután készült néhány skicc a fürdőről a megadott alaprajz szerinti elrendezésben. A látványtervező ennek nyomán készített egy úgynevezett “clay modell”-t, amely egy a színtelen és anyagtalan modellezett térről készült kép.

Az anyagok és színek egyeztetését követően a látványtervező elkészítette a látványtervet, amelyet a tervezők ellenőrzését követően akár többször is módosítani kell, hogy a végső látványterv elkészüljön és prezentálni lehessen az ügyfélnek.

A hálószobai verziók ugyanolyan munkamenet folyamán készültek el, mint a fürdőszoba. Ha a megrendelőnek tetszenek a bútorok, illetve burkolatok, amelyek a terven vannak, a lakberendezőtől el tudja kérni azok beszerzési helyét, sőt szükség esetén közösen is elmehetnek vásárolni. Ez leginkább lakossági tervezésnél fordul elő, de ott igen gyakori eset.

A két verzió jól mutatja, hogy 1-2 burkolat, illetve anyag kicserélése mennyire sokat változtat egy szoba hangulatán. Természetesen a megrendelő igényeit figyelembevéve készülnek ezek a változtatások, de egy kereskedelmi épületnél egy sokkal szélesebb skálán mozgó ízlésvilágnak kell megfelelni. Ez bizonyos részben nagyobb szabadságot ad a tervezőnek, másrészről viszont rendkívül sok szempontot kell figyelembevenni, mint például a helyszín célközönségének életkora, életstílusa, demográfiai összetétele.