A kis lakásoknál kevésbé gyakori a különleges és egyedi burkolatokra való igény, de itt a megrendelő szerette volna, ha minőségi, időtálló anyagokból készül az ingatlan. A belvárosban, befektetési céllal vásárolt két ugyanolyan kialakítású lakást, amelyet az Airbnb rendszerén fognak számára üzemeltetni. Kérése tehát az volt, hogy azonos tervek alapján elkészülhessen a két lakás, aminél a fő szempont a wow hatás mellett, hogy főként strapabíró anyagokat használjunk a tervezésnél.

A terveket kooperációban Csikós Mihállyal – a Csikós Terv tulajdonosával és főépítészével – készítettük.

A kis lakás térszervezésének fő trükkje a dobogón megemelt ágy, amely elé bekerült a kanapé, így lehetővé téve, hogy az ágyból és a kanapéról is lehessen TV-t nézni.

A lakásba való érkezéskor ez a látvány fogad. A fő falra, amelyre az étkezőasztal és a TV kerül, két verzió készült.

A lebegő asztallap légiességet ad a helyenként Art Deco jellegű, modern stílusú térnek. A világos és a sötétített tölgyfa hatású lapok természetességet visznek a design-ba..

A megrendelő színvilágra vonatkozó kívánsága szerint a visszafogott, földszínek dominálnak a lakásban. A konyhasarok mellett egy ruhásszekrény helyezkedik el, amelynek tükrös szekrénye tágítja a térérzetet. Az ágy mögött és fölött elhelyezkedő, az ágykeret anyagából készülő panelek körüli ledfény gondoskodik a szoba általános megvilágításáról.

A letisztult, modern jelleg a fürdőszobában is megjelenik. Itt a travertin utánzatú csempe használata volt az ügyfél kérése, mely a sötétített tölgy jellegű bútorok kontrasztja mellett szépen érvényesül.

A két verzió közül, a 3D fali panelekkel ellátott lett a megrendelő kedvence. Az anyagok bemutatása a látványtervek elkészülése után fontos feladat, hiszen a burkolatok összehangolása rendkívül fontos szerepet játszik a tervezési folyamatban.

A tervezés első fázisa a legmegfelelőbb alaprajzi elhelyezés megtalálása, amelyet a látványtervek elfogadása után kiviteli tervek követnek. Ilyen tervek például az álmennyezet tervek és a kapcsolási, világítási tervek.